Zeljko Buvac: Orang Kanan Jurgen Klopp Tiba Di Liverpool

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Reddit0
Screen-Shot-2015-10-14-at-15.50.57

Orang penting yang membantu Jurgen Klopp selama ini, Zelko Buvac, disahkan telah berjaya mendapat permit kerja dan akan memulakan tugas di Liverpool hari ini.

Warga Bosnia yang berusia 54 tahun itu merupakan salah seorang staf kejurulatihan semasa Klopp di Borrusia Dortmund dan beliau digelar “The Brain”.

rr

Buvac akan mula mengendalikan sesi latihan di Melwood pada hari Rabu dan dijangka akan menyertai perlawanan pertama liga Inggeris dibawah kendalian Klopp bertemu Tottenham Hotspur Sabtu nanti. Kedua-dua bekas watak penting Borrusia Dortmund  ini telah bersama-sama membantu kelab Jerman itu sejak 2011 dan mereka bermain dikelab yang sama di Mainz.

BAD RAGAZ, SWITZERLAND - JULY 30: Assistant coach Zeljko Buvac (L) speaks with head coach Juergen Klopp during the Borussia Dortmund training camp on July 30, 2014 in Bad Ragaz, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Bongarts/Getty Images)

BAD RAGAZ, SWITZERLAND – JULY 30: Assistant coach Zeljko Buvac (L) speaks with head coach Juergen Klopp during the Borussia Dortmund training camp on July 30, 2014 in Bad Ragaz, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Bongarts/Getty Images)

 

Sehingga hari ini, Klopp hanya disertai oleh Peter Krawietz dan Pep Lijnders semasa mengendalikan sesi latihan.

“Otak” Jurgen Klopp telah pun kembali, apakah Liverpool berjaya mengubah nasib Liverpool musim ini?

Untuk info lebih banyak info sila like Facebook Football Channel Malaysia

comments